jaki piec kupić do restauracji

Każdy klient restauracji widzi jedynie udekorowaną salę i kelnerów, którzy roznoszą zlecenia. Nie ma jednak pojęcia, co dzieje się za zapleczu: jaki tam czasem jest nerwowy gwar i ile osób musi tam pracować, ażeby dania były smaczne o gotowe na czas. Klientów wprawdzie nie wpuszcza się na zaplecze, niemniej jednak o kulisach powstawania dań można poczytać w internecie.

W kuchni znajdują się różnego rodzaju kuchnie gastronomiczne nastawne restoquality. To na nich przygotowywane są wszystkie gotowane potrawy i odgrzewane zupy. Najczęściej w każdej kuchni znajduje się kilka takich stanowisk, by móc przygotować kilka różnych potraw dla gości w tym samym czasie. Ponadto w kuchni restauracyjnej znajdują się także restoquality kuchnie gastronomiczne z piekarnikiem. Sporo zapiekanek i dań mięsnych przygotowywanych jes t właśnie w piekarniku. Te w kuchniach gastronomicznych wyróżniają się tym, że szybko osiągają żądaną temperaturę i są bardzo pojemne. To sprawia, że można w nich przygotować kilka dań równocześnie. Wielu pracowników restauracji zaczynało swój staż od przysłowiowego zmywaka. Dziś jednakże ręcznie zmywa się mało. Większość tego typu prac wykonują zmywarki uniwersalne redfox. Naczynia wystarczy jedynie wstępnie opłukać w zlewie, a resztę zrobi zmywarka. Najczęściej też w restauracji znajduje się wyparzarka do szkła, w której myje się szklanki i kieliszki. Do wielkich przemysłowych zmywarek trafiają garnki, rondle i patelnie. Dzięki silnym detergentom i osiąganiu wysokiej temperatury z naczyń schodzi dosłownie trwały brud i przypalony tłuszcz.
Sprawdź również informacje na stronie: piece konwekcyjno parowe.